مقالات

بهترین سیمان کدام است؟

بهترین سیمان کدام است؟

بهترین سیمان بتن ریزی کدام است؟ باکیفیت ترین سیمان ایرانی چه ویژگی‌هایی دارد؟ چه سیمانی در ساخت و ساز بیشترین کاربرد را دارد؟ اینها سوالاتی هستند که مصرف کنندگان سیمان پیش از انتخاب با آن مواجه هستند. هرچند که نمی‌توان نوع خاصی از سیمان را به عنوان بهترین نوع معرفی کرد اما سیمان پرتلند و پوزولانی گزینه‌ای عالی برای پروژه‌های ساختمانی هستند. در بررسی میزان کیفیت و کارایی پودر سیمان علاوه بر برند شرکت تولید کننده، ساختار پودر و درجه آن نیز حائز اهمیت هستند. ناگفته نماند نحوه بکارگیری سیمان در حفظ کیفیت و افزایش کارایی آن امری موثر است که باید به آن توجه داشت.

ویژگی‌های بهترین سیمان
نظر به اینکه سیمان‌ها دارای انواع مختلفی هستند و تولیدکنندگان زیادی هم دارند شناخت ویژگی‌های بهترین سیمان انتخاب را برای مصرف کنندگان آسان می‌کند. اولین خصوصیت سیمان خوب، ذرات ریز و عدم وجود کلوخ و دانه‌های درشت در ساختار آن است. البته که برخی سیمان‌های دیرگیر دارای ذرات نسبتا درشت هستند که این ویژگی کیفیت آن‌ها را کاهش نمی‌دهد. علاوه بر این میزان چسبندگی بتن و ملاتی که با سیمان تهیه می‌شود نشان دهنده کیفیت آن است. برخی دیگر از ویژگی‌های باکیفیت ترین سیمان شامل موارد ذیل هستند:

  • زمان گیرایی بالا به منظور انجام بهتر سیمان کاری
  • کاربرد بالا در موقعیت‌های مختلف ساختمان سازی چون دیوارچینی، بتن ریزی و بلوک زنی
  • قابل استفاده در دماهای مختلف
  • ماندگاری و دوام بالا
  • حرارت هیدراسیون متوسط و کم
  • دارای تاریخ انقضا
  • قیمت مناسب

 

بهترین نوع سیمان
کارایی بالای سیمان در ساخت و ساز سبب تولید انواع مختلفی از این مصالح ساختمانی با کیفیت، کاربرد و ساختار مختلف شده است. طبق تحقیقات بهترین و کاربردی ترین سیمان‌ از میان انواع مختلف، سیمان پوزولانی و سیمان پرتلند است. سیمان‌ها به طور معمول از سنگ آهک و نوعی خاک رس تهیه می‌شوند چسبندگی قابل توجهی در ملات‌ها و بتن‌ها ایجاد می‌کنند.

سیمان پرتلند به عنوان سیمان معمولی که چسبندگی مطلوبی دارد جزء سیمان‌های کاربردی و باکیفیت به شمار می‌آید که در تیپ‌های مختلف تولید می‌شود. سیمان پوزولانی که به اختصار با نام PPC شناخته می‌شود سیمانی کاربردی و باکیفیت است که ساختاری متفاوت با سیمان پرتلند دارد. نظر به اینکه کاربرد و محل استفاده از سیمان تعیین کننده کیفیت آن است در ادامه لیست بهترین و کاربردی ترین انواع سیمان را آورده‌ایم.

سیمان پوزولانی
سیمان پوزولانی با ساختار منحصربفرد را می‌توان بهترین سیمان برای صنعت ساختمان سازی معرفی کرد. این سیمان که از افزودن ۱۰ الی ۱۵ درصد پوزولان به سیمان معمولی تهیه می‌شود، خواص و ساختار متفاوتی دارد. این سیمان دارای درجه بالایی از چسبندگی، نفوذ ناپذیری و مقاومت در برابر عوامل خارجی مخرب است. از این‌ رو سیمان پوزولانی به عنوان سیمانی کاربردی و مطلوب در بتن ریزی، سیمان کاری و دیوارچینی پروژه‌های ساخت و ساز به شمار می‌آید.

سیمان پرتلند تیپ یک، بهترین سیمان
سیمان پرتلند تیپ ۱ یا سیمان سیاه را می‌توان بهترین سیمان مورد استفاده در پروژه‌های کوچک محسوب کرد. این سیمان به دلیل میزان سولفات و کلسیم مطلوب در بتن ریزی و دیوارچینی کاربرد فراوان دارد‌. سیمان پرتلند مذکور علاوه بر دسترسی آسان، قیمت مناسبی هم دارد. علت محبوبیت سیمان تیپ یک قابلیت استفاده از آن در مراحل مختلف ساخت و ساز است که از پی ریزی تا کاشی کاری استفاده می‌شود.

 

سیمان تیپ دو، کاربردی ترین سیمان
سیمان پرتلند تیپ ۲ که تقریبا مشابه سیمان تیپ ۱ است و اصلاحاتی روی آن انجام شده بهترین سیمان قابل استفاده در ساختمان سازی است. این سیمان کاملا مناسب پروژه‌های بزرگ بوده و انتخابی عالی برای بتن ریزی‌های حجیم است. این سیمان، یک محصول همه کاره بوده و علاوه بر بتن ریزی در دیوارچینی، سنگ کاری، بلوک زنی و پی ریزی ساختمان کاربرد دارد‌‌. سیمان پرتلند نوع ۲ همچنین کاربردی ترین سیمان در تولید محصولات سیمانی و بتنی به شمار می‌آید‌. کارایی بالای این سیمان در چسبندگی بالا، گیرایی مناسب و دوام عالی آن نهفته است.

سیمان پرتلند تیپ سه
سیمان پرتلند شماره ۳ که با نام سیمان زودگیر معروف است، کاربردی ترین سیمان در پروژه‌های سریع به شمار می‌آید. این سیمان در کنار سرعت گیرایی و خشک شدن بالا، مقاومت و چسبندگی مطلوبی داشته و رضایت مصرف کنندگان را جلب کرده است. همانطور که مشخص است این سیمان همانطور که در موقعیت‌های سریع کاربرد دارد در امور دیگر قابل استفاده نیست. از دیگر ویژگی‌های قابل توجه این سیمان، عمل آمدن در هوای سرد است که سبب پیشبرد ساخت و ساز در هوای سرد می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *